Békéscsaba

Kalitkák és korlátok

Schiller: Stuart Mária – Békés megyei Jókai Színház

Klasszikus évadának negyedik bemutatóját tartotta pénteken a Jókai Színház. A kamaratermi Nóra és közönségbarát Csárdáskirálynő, valamint a gyerekeknek szóló Lúdas Matyi után Schiller klasszikusát, a Stuart Máriát tűzték műsorra a nagyszínpadon. Az előadást a Bécsben élő magyar rendező, Szalma Dorotty állította színpadra.

Bíró Kristóf | 11. 01. 17.

Új stúdiószínház az Ibsen Házban

Beszélgetés Fekete Péterrel

Szeptember 24-én nyílt meg Békéscsabán az Ibsen Ház, Békés megye művészeti, oktatási és közművelődési központja, ahol egy új stúdiószínház is helyet kapott. Ennek október 1-én tartották színházavató bemutatóját. Ebből az alkalomból beszélgettünk Fekete Péterrel a Békés Megyei Jókai Színház igazgatójával.

eseli | 10. 10. 9.

Hajótöröttek

Henrik Ibsen: Nóra – Ibsen Stúdiószínház, Békéscsaba

A norvég támogatásból felépített békéscsabai kulturális és oktatóközpontban, az Ibsen Házban egy új stúdiószínház is létesült. Ennek színházavató előadása a Jókai Színház produkciója volt: Ibsen talán leghíresebb, Magyarországon is legtöbbet játszott darabja, a Nóra. Merő Béla rendezése mind színházi stílusában, mind darabértelmezésében határozott kontúrokat mutat.

Sándor L. István | 10. 10. 6.

Szarból várat

Werner Schwab: Elnöknők - Békés Megyei Jókai Színház

A Centrál Színházban vendégeskedett a Békés Megyei Jókai Színház Werner Schwab kult-darabjával, az Elnöknőkkel. Az osztrák drámaírás fiatalon elhunyt fenegyerekének darabját éppen 20 éve mutatták be Bécsben. A fekáliadrámák sorozat első darabját már akkor sokan botránydarabnak kiáltották ki, mert nem nagyon kíméli nézőit.

Grósz Enikő | 10. 02. 15.