POSZT 2008

Ócskaságok

Szabad az Á!

Nánay István, a POSZT szakmai beszélgetéseinek egyik felkért hozzászólója valahogy így búcsúzott a fesztivál felénél, átadva helyét Tompa Andreának: „remélem, az új opponensek legalább egy kis botrányt fognak kavarni, mert a mi négy napunk alatt minden nagyon simán ment". A Szabadaz Á! című kaposvári előadás szakmai vitáján végre lett forróság, még ha csak aprócska is.

Markó Róbert | 08. 06. 19.

Minden jó, ha a vége jó?

VIII. POSZT - tizedik nap

A belvárosban érezhető a fesztivál-vége hangulat, a főtéren bontják a könyves bódékat, a Király utcában fáradtan lézengenek a POSZT-kitűzős fesztiválozók. A szakmai beszélgetésen most is sokan vannak, az OFF- program utolsó előadására pedig alig lehet beférni. A díjazottak névsorát látva nem érnek nagy meglepetések, a fogadtatást követően sejthető volt, hogy a Frankenstein-terv és Az öreg hölgy látogatása a díjazottak között lesznek.

Kelemen Orsolya | 08. 06. 15.

Egy szó és száz?

VIII. POSZT - Nyolcadik nap

Az első előadás, melyről mindenki elismerően nyilatkozik. Már aki látta. A szerencsésebbek látták korábban, a szerencsétlenebbek megnézhetik ősszel, ha akarják. Van újabb film-adaptáció, de ez most komoly, és egy tévé-show, mely komolyra fordul. Színház az utcán is. Egy szó és száz.

Kelemen Orsolya | 08. 06. 13.

A mi mesterségünk az lesz, hogy észnél maradjunk

Interjú Göttinger Pállal

Göttinger Pál egyike azoknak a fiatal rendezőknek, akik a mostani válogatásnak köszönhetően talán jobban a figyelem középpontjába kerültek. Az új színházcsinálók helyzetéről, lehetőségeiről, személyes pályájáról kérdeztem előadása szakmai beszélgetése után.

Nagy Gergely Miklós | 08. 06. 13.

Kortársak és kortársok

Garaczi: Plazma - KoMa Társulat

A KoMa Társulat Plazma című előadásának szakmai vitájával búcsúzott a POSZT-tól Nánay István kritikus, Tasnádi István drámaíró és Telihay Péter rendező. Hármójuk utolsó hozzászólásai között Telihay globális problémákat is felvetett a POSZT előadásaival és a válogatással kapcsolatban, minden korábbinál tisztábban világítva rá Kukorelly Endre szelekciójának lényegi vonalaira.

Markó Róbert | 08. 06. 12.