Vaskakas Bábszínház

Valaminek a kezdete

Az új nagyi; Az emlékfoltozók; A bőbeszédű diófa – Vaskakas Bábszínház

Három mai mesével „lakta be" új otthonát a győri Vaskakas Bábszínház. Az új nagyi, Az emlékfoltozók és A bőbeszédű diófa nem szokványos gyerekszínházi történeteket mesélnek el. Mindhárom érinti valamilyen formában az elmúlás, a visszafordíthatatlan változás témáját, ám erről úgy tudnak szólni, mint ami magában hordja valami újnak a kezdetét is.

Szűcs Mónika | 17. 03. 22.

Lelemény

Parti Nagy Lajos: A pecsenyehattyú és más mesék – Vaskakas Bábszínház, Győr

A tökéletes gyerekelőadáson egyszerre, a kifejezetten jó gyerekelőadáson felváltva nevet a szülő és az, akit az ölében tart. A győri Pecsenyehattyú és más mesék közben úgy adja-veszi egymás szájából felnőtt és gyerek a nevetést, mint pelikánfiókák a halat az anyacsőrből.

Kovács Bálint | 11. 05. 4.

Királyi bolhacirkusz

Csip-csip bolha – Vaskakas Bábszínház

Első Mindenhol Alajos király (Pályi János) nagy gondban van: a lánya, Lujzika (Mákszem Lenke) nem hajlandó megszólalni. Még annyit sem mond, hogy búgócsigafelhúzópöcök. Pedig ez volt az első szó, amit kimondott réges-rég, amikor beszélni tanult. Mi lehet a baja a királylánynak?  És ki tudja majd kirángatni durcás hallgatásából?

Bíró Kristóf | 11. 03. 1.

Szárnyra kelni

Repülési lecke kezdőknek - Vaskakas Bábszínház, ESzMe produkció

Tengely Gábor rendező nem először állít színpadra „duplafenekű" mesét, amely egyszerre szól a gyerekeknek és a felnőtteknek. Ilyen volt a tavalyi évad egyik legjobb bábszínházi előadása, a szombathelyi Amália. És ilyen az új előadása is, a Győrben bemutatott Repülési lecke kezdőknek.

Szűcs Mónika-Sándor L. István | 10. 01. 20.

Karcolni a felhőket

Beszélgetés Kocsis Rozival, a győri Vaskakas bábszínház igazgatójával

Kocsis Rozi nemcsak igazgatja a bábszínházat, hanem ír, rendez és játszik is.  

Sándor L. István | 09. 05. 7.